(untitled) (ЕтноАнтропоЗум/EthnoAnthropoZoom, 2015)
Почнуваме од почеток, од тоа што, всушност, значи визуелна антропологија, визуелна етнографија, потоа технички работи што се однесуваат на кинематографијата, на структурата на филмот, како се планира истражувањето за филм, како се прави план за снимање, како се снима, како добиената граѓа се средува концептуално. Потоа, може уште еднаш да се оди на терен, да се дополни, потоа се прави план за монтажа и на крајот монтажа. Сето тоа резултира со десетминутен, краток филм. Сме имале различни учесници на школата, аматери, од петнаесет до шеесет години, и машки и женски. Некои што чуле за оваа школа доаѓаа како аматери за да научат како можат да направат филм.