КРАТКА ЗАБЕЛЕШКА ЗА УЛТИМАТИВНИОТ ДОКАЗ ВО КВАЛИТАТИВНИТЕ ИСТРАЖУВАЊА ВО МАКЕДОНСКИ КОНТЕКСТ (ЕтноАнтропоЗум/EthnoAnthropoZoom, 2015)
Преку различни примери за ефектите што можат да ги имаат различни- те практики или техники за документирање на истражуваниот проблем (теренските белешки и снимањето) се преиспитуваат одредени позитивистички претпоставки за тоа што може да претставува доказ во квалитативните истражувања во македонски контекст. Всушност текстот се спротивставува на протежирањето на еден вид до- кази наспроти друг, односно ја нагласува важноста на искуството на истражувачот како доказ за валидноста во која било навика за документирање.