(untitled) (ЕтноАнтропоЗум, 2000)
Врз основа на лични теренски истражувања на животни (и)стории на жени неротки, авторката се обидува да ги утврди основните релации помеѓу индивиудата и колективот, особено кога станува збор за традициските селски заедници. Таа се задржува посебно на личните доживувања и преживувања на информаторките во средините во кои раѓањето, особено машки пород се смета за една од најважните функции на жената.