(untitled) (ЕтноАнтропоЗум, 2023)
Текстот на Еда Старова Тахир, ги анализира скорешните посочувања на југословенскиот социјалистички здравствен систем во Северна Македонија како начини за справување со сегашниот здравствен систем, коишто истовремено ги определуваат и очекувањата во однос на здравствените политики во постсоцијалистичкиот период.