(untitled) (ЕтноАнтропоЗум, 2020)
Предложениот труд има за цел да му понуди на читателот одредени податоци за најзначајните карактеристики и специфичности на бекташкиот дервишки ред во Македонија за време на социјалистичкиот период. Опфатени се одредени политички одлуки, но и општествени појави и процеси што директно ќе влијаат врз (не)егзистирањето на одредени бекташки теќиња, но и врз текот на бекташкиот живот воопшто.