(untitled) (Journal of Contemporary Philology, 2025)
Книгата И повторно политика, култура, идентитет: интеркултурен дијалог 2, претставува продолжение, односно втор дел на изданието Политика. Култура. Идентитет: интеркултурен дијалог (Скопје: Магор, 2012; хрватско издание – 2013 година).