СИНХРОНИЈАТА КАКО ОТСЕЧКА НА ДИЈАХРОНИЈАТА: (Старословенска граматика од Емилија Црвенковска, издание на Филолошкиот факултет „Блаже Конески“,Универзитет „Свети Кирил и Методиј“ во Скопје, 2021 г., 234 стр.) (Journal of Contemporary Philology, 2021)
(Старословенска граматика од Емилија Црвенковска, издание на Филолошкиот факултет „Блаже Конески“,Универзитет „Свети Кирил и Методиј“ во Скопје, 2021 г., 234 стр.)
Keywords: Осврт