ЗАЕДНИЧКО ДЕЛО ИСПОЛНЕТО СО ПОЛЕМИКИ : (Ангелина Бановиќ-Марковска, Златко Крамариќ, И повторно политика, култура, идентитет: интеркултурен дијалог 2, МИ-АН, Скопје, 2024, 396 стр.) (Journal of Contemporary Philology, 2025)
Книгата И повторно политика, култура, идентитет: интеркултурен дијалог 2,  претставува продолжение, односно втор дел на изданието Политика. Култура. Идентитет:  интеркултурен дијалог (Скопје: Магор, 2012; хрватско издание – 2013 година).
Keywords: осврт