(untitled) (Filološke studije, 2019)
: V članku je raziskana kontinuiteta motiva zmaja ter vpliv staroslovanskih verovanj o zmajih na sodobno makedonsko književnost. Predstavljena je povezava med ljudskim slovstvom, zbranim v zbornikih Marka Cepenkova in Bratov Miladinov, ter sodobnim romanom-bajko Zmajeva nevesta, folklorno sago Vlada Uroševića, kot tudi vzporednice med starim in novim, med tradicijo in inovacijo, njihov odnos in eksistencialna soodvisnost.