(untitled) (Филолошки студии, 2019)
У овом раду разматрају се иницијацијски обрасци у македонским и бугарским епским песмама о Бановић Секули на примерима сижеа карактеристичних искључиво за источно зону певања о овом јунаку. Основ за укључивање Секуле у иницијацијске обрасце јесте његова младост, те се проучавају и разлике у типолошком одређењу Секуле као младог јунака у источној и западној зони певања. Препознаје се и обредна подлога иницијацијских образаца, типична за источни културноисторијски ареал – снохачество и првиче.