IZBRANI PRIMERI INTERFERENC V SLOVENŠČINI PRI ROJENIH GOVORCIH RUŠČINE (Филолошки студии, 2019)
Razprava obravnava izbrane primere jezikovnih napak rojenih govorcev ruščine v njihovih govornih besedilih v slovenščini. Obravnavane so le tiste jezikovne napake, katerih izvor je mogoče pripisati prenosu struktur iz tujega jezika, konkretno iz ruščine, in ki so znane tudi pod pojmom interference. Eden izmed ciljev je tudi prikaz ponovljivosti tovrstnih napak tako pri posameznem obravnavanem govorcu kot splošneje pri vseh govorcih. Predstavljene interference so analizirane in predstavljene po jezikovnih ravninah in znotraj njih ponekod po posameznih skupinah.