(untitled) (Филологические заметки, 2019)
Wojciech Kuczok je v romanu Gnoj bralcu postregel z novo podobo družine, v kateri vladajo sprevrženi medčloveški odnosi, ki se najjasneje izrazijo z nasiljem, ki ga nad sinom izvaja njegov oče. Z inovativno kompozicijo in premišljeno predelavo žanra družinske sage ter uporabo reportažnega sloga predstavlja pripovedovalca, ujetega v travme otroštva. V intimni zgodbi prikazuje poljsko družbo in njene atribute iz novega zornega kota.