(untitled) (Filološke pripombe, 2019)
Овој труд го истражува прашањето на автобиографскиот дискурс во „Автобиографијата“ на Григор Прличев. Најпрвин, ќе се одредат основните теориски поставки според кои за некој текст може да се каже дека е автобиографски, или дека поседува автобиографски елементи. Потоа, конкретно ќе се укаже на присуството на експлицитните и на имплицитните техники или елементи во одредени дела кои ги користи авторот, според кои неговото дело може да се нарече „автобиографски текст“.