ТОПОНИМИСКИ ДУБЛЕТИ ВО КРИВОПАЛАНЕЧКО (Filološke pripombe, 2019)
Интересот за топонимиските дублети или двоимените топоними, регистрирани на македонска јазична територија, произлезе при подготовката за изработка на докторската теза насловена како Топонимијата во Кривопаланечко.