BUNYEV(S): A LINGUISTIC FRONTIER TO BE? (Филолошке студије, 2019)
Иако су пограничне студије у експанзији, још увек не постоји јединствена теорија граница. Постоје, међутим, бројни термини који се често односе на концепте који се некада и преклапају. Баш из тог разлога, у раду је – као прво – скицирана теорија међа, конкретно лингвистичких међа, а затим је – као друго – она употребљена у разматрању ситуације у Аутономној Покрајини Војводини у Србији. Коначно, у раду је дата анализа конкретног војвођанског етницитета, Буњеваца, у жељи да се што је могуће боље разуме процес стварања лингвистичке међе уопште.