MOTIVNO-TEMATSKA RAZČLEMBA POLJA UMETNOSTI V LITERARNIH DELIH SODOBNIH KOROŠKIH PISATELJIC (Филолошке студије, 2019)
Članek se osredotoča na prozo sodobnih koroških pisateljic, s posebnim ozirom na temo umetnika, umetnosti in umetniškega ustvarjanja v njihovih literarnih delih. Sodobne koroške pisateljice, Silvija Borovnik, Cvetka Bevc, Barbara Simoniti, pišejo zanimivo in kvalitetno literaturo. Njihove literarne pisave so žanrsko in slogovno raznolike. Prispevek z interpretacijskim modelom, ki dopolnjuje in razširja teoretična dognanja Ingrid in Horsta Daemmrich, analizira temo umetnika, umetnosti in umetniškega ustvarjanja. Interpretativni del upošteva tista literarna dela oz. kratke zgodbe sodobnih koroških pisateljic, kjer so motivi oz. teme umetnika, umetnosti in umetniškega ustvarjanja bistveni elementi v zgradbi literarnega besedila: romani Soba gospe Bernarde (2007), Ina (2011) in Potovci (2011) ter kratkoprozna zbirka Zgodbe iz somraka, 2007 Cvetke Bevc; kratke zgodbe iz Strašljivk (1990) Sivije Borovnik; kratkoprozna zbirka Razdalje (1998) Barbare Simoniti. V sklepu so predstavljene ugotovitve.