(untitled) (Philological Studies, 2023)
Целта на овој труд е да се претстави дел од лексикографската работа на Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков“ – Скопје, по повод на неговиот јубилеј – 70 години од неговото основање. Појдовна точка претставува Речникот на македонскиот јазик со српскохрватски толкувања, кој беше и остана повеќе од речник.