(untitled) (Philological Studies, 2019)
Чланак је посвећен истраживању једне баладе, прилично распрострањене у Западној Европи, која је позната под разним насловима: Скривена смрт, Краљ Рено, Сер Олуф, Госпар Колвил итд. Анализа настоји да утврди њене структурне одлике, наративне типове, семантичке опозиције, ликове, родну перспективу, структурне аналогије у јужнословенској традицији, њено опште значење, као и да размотри извесне аспекте поетике баладе у контексту компаративног истраживања.