ЧТО ЖЕ ТЫ ПЛАЧЕШЬ: KAJ PA JOKAŠ? SOPOSTAVITEV RUSKE IN SLOVENSKE ZGRADBE S ČLENKI Z VIDIKA KONSTRUKCIJSKE SLOVNICE (Philological Studies, 2024)
Prispevek sopostavlja rusko členkovno zgradbo ЧТО ЖЕ + NP – Nom + VP in slovensko členkovno zgradbo KAJ PA + (NP – Nom) + VP in se pri tem opira na teoretična vodila konstrukcijske slovnice. V prispevku dokazujemo, da imata zgoraj navedeni zgradbi vse lastnosti, ki jih zahteva konstrukcijska slovnica za opredelitev večbesednega izraza s pojmom konstrukcija. Obenem opozarjamo na odvisnost pomenov in funkcij členkov od drugih elementov v konstrukciji oz. od celotne konstrukcije.