РАЗВОЈ НА РЕГИОНАЛНАТА МРЕЖА НА ШКОЛИ ЗА СОЦИЈАЛНА РАБОТА: Мисија на обединувањето на школите за социјална работа - Грбиќ, Оливера (Ревија за социјална политика/Journal of Social Policy, 2022)
Во февруари 2000 година како локален координатор на меѓународната организација SweBiH, работев на проектот за отворање на Школа за социјална работа при Универзитетот во Бања Лука, Република Српска. SweBiH како организација делуваше на подрачјето на Босна и Херцеговина од 1997-2003 година, поддржувајќи ги реформите во областа на менталното здравје и развојот на социјалната работа (Laberkvist и Mehić - Basara, 2003, стр. 9), а во рамките на својата мисија како особено важен елемент го истакнуваше „помирувањето меѓу различните групи во БиХ“ (Jacobsson, 2003, стр. 13).