Ставови и гледишта во врска со системот на социјална заштита и социјално осигурување во Македонија - Иванова, Цветанка (Ревија за социјална политика/Journal of Social Policy, 2011)
П. Дали според Вас, како претседател на Собраниската комисија за труд и социјална политика, системот на социјалната заштита и социјалното осигурување во Република Македонија обезбедува соодветна заштита на ранливите категории на граѓани во ситуации на социјален ризик? Кои се според Вас главните предизвици?