Лиценцирање на стручните работници во системот на социјална заштита - Татјана Ристова Димова (Ревија за социјална политика/Journal of Social Policy, 2011)
П. Ве молам посочете ги новинитекои се воведуваат во однос на лиценцирањето на лицата кои работат во социјално-заштитнитеинституции?О. Лиценцирањето ќе се однесува навработените стручни работници,стручни лица кои што работат восистемот на социјална заштита.