Предизвици во системот на социјална заштита и социјално осигурување во Македонија - Ристовски, Спиро (Ревија за социјална политика/Journal of Social Policy, 2011)
П. Според Вас кои се главнитепредизвици во системот на социјална заштита и социјално осигурување во Република Македонија?О. Во рамки на системот на социјална заштита постојат три главнипредизвици, и тоа: правилно таргетирање на корисниците на социјалназаштита; развој на социјални услугина локално ниво; поголема вклученост на општините во обезбедувањена социјални услуги согласно потребите на граѓаните од своето подрачје.