Меѓународна конференција: Европски и национални практики во соочувањето со сиромаштијата и социјалната исклученост - Митев, Маја Геровска (Ревија за социјална политика/Journal of Social Policy, 2010)
Институтот за социјална работа и социјална политика при Филозофскиот факултет во Скопје, заедно со Фондацијата„Фридрих Еберт”, на 19 ноември 2010година, организираа Меѓународна конференција на тема: Европски и национални практики во соочувањето сосиромаштијата и социјалната исклученост.